KHANSENHOF

WORKSHOPS

CONTACT

GOATS

ABOUT US

Aanstaande workshops

WORKSHOP VACHTVILTEN

Vachtvilten is een manier om een decoratief en erg onderhoudsvriendelijk schapenvel te maken zonder een dier te doden. Het is een intensieve maar rustgevende manier van vilten.

WORKSHOP ECOPRINTEN

Ecoprinten of verwonderd en beroerd worden door het mysterieuze proces waardoor bloemen, bladeren, zaden of bessen hun broze vormen en fragiele kleuren achterlaten op zijde of wol.

 

WORKSHOP PUNCHEN

Punchen mag je gerust schilderen met stoffen noemen waarbij je eigenlijk een nieuwe stof met een totaal andere uitstraling, functie en mogelijkheden creëert. Punchen is een bijzondere aanvulling op het viltprocedé.

WORKSHOP NUNOVILTEN

Inspirerende viltworkshop: een heerlijk draagbare sjaal in transparant- of nunovilt.

Wil je zelf je eigen prachtige soepele sjaal op zijde vilten (nunovilten) of wil je enkel met de fijnste wol een minstens even luchtige draagbare stof vilten (transparantvilten)?

WORKSHOP POTTEN BAKKEN

Wil je een op maat en naar eigen smaak geglazuurde bonsaipot of ikebanaschaal zelf maken en de basistechnieken van het vormen en glazuren onder de knie krijgen?

WORKSHOP BONSAI

Voorlopig nog geen verdere informatie. Als je interesse hebt mag u steeds contact met ons opnemen.

Reeds gepasseerde workshops

WORKSHOP KRAAGVILTEN

Na een aantal geslaagde kennismakingsworkshops natvilten gaan we een stapje verder. We nodigen jullie uit om onder begeleiding van de nederlandse Janneke Plomp en Adrina Bravenboer viltkragen te komen vilten.

WORKSHOP VILTEN

Tijdens de eerste workshop natvilten leer je de basistechniek om van wol, met behulp van water en zeep, mooie voorwerpen te creëren. Daarna zijn de mogelijkheden eindeloos: mooie en praktische gebruiksvoorwerpen zoals sjaals, (thee-) mutsen, handtassen, lampenkappen, viltkeien, cat cocoons of gewoon inspirerende kunstvoorwerpen.

WOLPROEVERIJ

 

Natuurlijke vezels zijn altijd hip geweest en inspireren ons dagelijks. Het leren kennen van hun eigenschappen zullen je een inspiratieboost geven om ze op een innovatieve manier te verwerken.

WORKSHOP KOKEDAMA

Kokedama is een hippe Japanse manier om planten in een mosbal te laten groeien.

Met de kennis van de juiste materialen, de techniek en het onderhoud van de planten ben je op zeer korte tijd in staat om je eigen kokedama te creëren.

 

KHANSENHOF

Ondernemingsnummer: 0686.826.316

© 2017 Merlin Bauwens

© pictures by Cecille Deckers en Erik Hansen

Lid van de Viltkontaktgroep Nederland